top of page

Bietentartaar - een lekker vegan alternatief

Ik ben dol op bietjes. De aardse smaak (ik weet het, niet iedereen houdt ervan), maar vooral ook de instant kleur die je ermee creëert op je bord. Ik maak vaak bietencarpaccio. Heel simpel, bietjes - als je hebt op de mandoline - flinterdun snijden en mooi over een bord verdelen. Pluk rucola, pijnboompitjes, dressing van mosterd en vegan mayo, hier en daar een zongedroogd tomaatje... vijf minuten werk en een bord vol kleur.


Hieronder vind je het recept voor een ander heerlijk voorgerecht met biet: bietentartaar. Het geheim is om de bietjes en andere ingrediënten kort te 'blitzen' in de foodprocessor. Zo krijg je de structuur van tartaar, zonder dat je uren aan het hakken en snijden bent.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 pak gekookte bio bietjes

  • 5 augurkjes

  • 1 sjalot

  • 2 eetlepels kappertjes

  • vegan mayo

  • mosterd

  • rookamandelen

  • rucola


Snijd de bietjes, augurkjes en sjalot in stukjes. Doe ze met de kappertjes in de foodprocessor en 'blitz' een paar keer, tot je de structuur van tartaar hebt. Meng 2 eetlepels mayo met 2 theelepels mosterd. Hak de rookamandelen iets fijner - ik doe dat zelf ook altijd in de foodprocessor.


Maak de borden op: leg een pluk rucola op elk bord. Maak met een serveerring een mooie tartaar van de bietjes op elk bord. Maak af met mosterdmayonaise en rookamandelen.



Comments


bottom of page